4. Sınıftan itibaren öğrenciler kulüp saatlerinde kendi tercihleri doğrultusunda, katıldıkları etkinlikleri yapma olanağı bulurlar.

Atıkların değerlendirilerek yeniden kullanılacağı materyallere dönüştürüldüğü atölye çalışmalarını kapsar. Kulüp öğrencileri kâğıt, cam, plastik gibi atıklardan günlük hayatta kullanılabilecek süs, oyuncak, kalemlik gibi malzemeler üretirler.  Atölye, “her atık çöp değildir” sloganı ile atık bilinci oluşturmayı hedefler.

4.sınıftan itibaren gitara başlamak isteyen veya seviyesini ilerletmek isteyen öğrencilere açık bir kulüptür. Kulübün hedefi, gitarda tüm telleri ve perdelerdeki sesleri öğrenmek, temel akorları çalmak ve gitarla şarkı seslendirmektir.

Satranç kulübünde öğrencilerimiz hedeflerine yoğunlaşmayı, mantıksal düşünmeyi, strateji geliştirmeyi ve araştırmayı öğrenirler. Hayal güçlerini kullanıp, inovatif düşünce biçimini benimseyerek sorunları çözmeyi, kararlarını takip etmeyi ve kararlarının sorumluluğunu almayı öğrenirler.

SatrancKulup

Dans kulübünün amacı, öğrencilerimizi müzik ile buluşturarak bedenlerini ritme uygun şekilde hareket ettirebilmektir.  Dansın bedene, zihne faydasını keşfettikleri eğlenceli bir süreç oluşturarak gösteriler ortaya çıkarmaktır.

Dans

Öğrenciler proje bazında kendi el becerilerilerini ve yaratıcılıklarını kullanarak özgün ürünler tasarlarlar. Zengin malzemelerden oluşan tasarım atölyesi öğrencilerin hayal güçlerini ortaya çıkarır. Yıl sonunda düzenlenen  kulüp sergileri ile tasarımlarını tüm okul topluluğu ile paylaşırlar.

Öğrenciler çağdaş sanatı ve sanatçıları incelerler. Çeşitli resim tekniği uygulamaları denerler. Objelerin renk, doku özelliklerini tecrübe ederek, kendi sanatsal dillerini oluşturma fırsatı bulurlar.

Bu kulübün amacı, strateji oyunları, origami ve tangramlar, mantık ve zekâ soruları gibi aktivitelerle hayatın içindeki matematiğin keşfedilmesidir.Matematiğin eğlenceli ve şaşırtıcı dünyasını keşfettirecek çeşitli uygulamalar yapılır.

Foroğrafçılık kulübü öğrencilerin fotoğraf sanatıyla tanışmasını ve bu sanatın temel tekniklerini deneyimleyerek, onların dünyaya farklı bir objektiften bakmalarını amaçlar.

Fotografcilik

Fransızca tiyatro kulübünde, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini canlandırma ile ifade etmeleri, sözel olmayan iletişim becerilerini (beden dili, jest, mimik vb.) doğru kullanabilmeleri ve özgün doğaçlamalar kurgulayarak kişisel gelişimleri desteklenir.

Öğrenciler algoritma mantığını ve yazılımını öğrenirken, kendi animasyonlarını ve oyunlarını tasarlayıp oluştururlar. Sonrasında çalışmalarını tüm okul ile  paylaşırlar.

Basketbol kulübü basketbol sporunun temel teknik eğitimi ve stratejisini vermenin yanısıra öğrencilere takım olarak hareket etme ve takım ruhu olgusunu vermeyi amaçlar.

Masa tenisi sporunun yürütüldüğü bu kulüpte öğrenciler el, kol ve göz koordinasyonunu geliştirir, hızlı düşünme kabiliyetini arttırır, taktik yapma ve planlama becerilerini besler. Aynı zamanda stresle nasıl başa çıkacağını öğrenir ve takım oyununun önemini anlar.

Etkinliklerimizden…