Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi

Yeni Nesil 2000 > Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi

Yeni Nesil Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, öğrencilerin okul yaşantısını destekleyerek onların akademik ve sosyal süreçlerine ihtiyaçları dâhilinde kılavuzluk eder. Öğrencilerin, karar verme ve sonuçları konusunda sorumluluk alma sürecinde destekler. Onların yaşadıkları dünyayı anlayabilmelerine ve muhakeme yapmalarına yardımcı olur. Bu ilişki karşılıklı güven ve gizlilik ilkesine dayanır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, okulumuzun oryantasyon çalışmalarını, veli-öğretmen-öğrenci arasındaki ilişkilerini, bireysel ve grup rehberliğini, çeşitli eğitim seminerlerini, öğrenciler için mesleki yönlendirme çalışmalarını yürütmektedir.

Yeni Nesil Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi aylık bir bülten ile velilerimiz ve öğrencilerimizle buluşur.

Yeni Nesil Postası adını taşıyan bu bültende okul içi faaliyetlere, eğitim dünyasının güncel haberleri ile merak edilen pedagojik konulara erişim sağlanmaktadır.