Vakıf Başkanımıza Anlamlı Ödül

Yeni Nesil 2000 > Blog > Vakıf Başkanımıza Anlamlı Ödül
soldan sağa: Micheal Nobel, Barry Gusi , Faruk Cengiç, Hazem Dawud

“Asya’nın Nobel’i” kabul edilen “Gusi Barış Ödülü” insanlığa ve Barışa Eğitim Yoluyla Katkı Ödülü 2018 yılında Türkiye’den okulumuzun Vakıf Başkanı Faruk CENGİÇ’e layık görüldü.

Ödülünü, Filippinler’in başkenti Manila’da, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte himayelerinde ve Gusi Vakfı Başkanı Büyükelçi Barry Gusi yönetiminde gerçekleşen ve Nobel Ailesi üyesi Michael Nobel’in de bulunduğu törende ödül töreninde alan Faruk CENGİÇ yaptığı konuşmada eğitimin önemine “Eğitim, tüm dünyada geliştirmemiz gereken en önemli konuların başında geliyor. Çünkü ancak eğitimle insanların birbirlerini anlamasını, kabul etmesini, karşısındakini hoşgörü ile karşılamasını sağlayabiliriz” cümlesi ile parmak bastı.

Konuşmasını M.K.Atatürk’ün “Yurtta sulh dünyada sulh” cümlesi ile bitiren Vakıf Başkanımız Faruk Cengiç’i bizler de bir kez daha gururla tebrik ederiz.