YAŞAM BİLGELİĞİ TOPLULUĞUMUZA HOŞ GELDİNİZ!

Yeni Nesil 2000 “Yaşam Bilgeliği Platformu”, Türkiye'nin geleceğine, insanlığa ve barışa eğitim yoluyla fayda sağlamayı amaçlayan bir "Öğrenen Topluluklar" katkı projesidir.

Bu amaçla bir araya gelerek “öğrenen topluluklar” olarak hareket etmenin, “bilgiyi yaşam bilgeliğine” dönüştürerek eğitimi geleceğe taşıyacak bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle eğitim, çocuk psikolojisi, sosyal-duygusal beceriler ve çocuk gelişimi konularında yenilikleri takip etmek ve kendilerini geliştirmek isteyen ebeveynlerle dayanışma içerisinde ve geniş katılımlı yeni bir platform oluşturduk:

YENİ NESİL 2000 YAŞAM BİLGELİĞİ EĞİTİM, PAYLAŞIM VE DAYANIŞMA PLATFORMU

YAŞAM BİLGELİĞİ PLATFORMU

Platformumuzda, farklı sektörlerden eğitimcilerin, yazarların, uzman konukların yazıları ve atölye çalışmaları ve eğitimleri yer alacak.

Yaşam Bilgeliği Topluluğumuza üye olanlar, bazen çevrim-içi, bazen de okulumuzda düzenleyeceğimiz etkinliklere ücretsiz ya da indirimli olarak katılabilecekler.

Bugünlere ve geleceğe farklı bir gözle bakmak, çocukları için daha iyi bir veli ve ebeveyn olma yolunda adım atmak isteyen herkesi topluluğumuza davet ediyoruz.

 Çocuklar hepimizin! Gelin bilgiden yaşam bilgeliğine açılan yolda birlikte büyüyerek çocuklarımızın gelişimine rehberlik ve tanıklık edelim.

 Topluluğumuza ve e-bültenimize ücretsiz üye olmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Gerçekleşen etkinliklerimiz:

Çocuklarımızı Şefkatle Yetiştirmek

  • Bu eğitimde çocuklarımızı dinlemeye dair alışkanlıklarımızın ilişkimize etkilerini gözden geçirerek aramızdaki bağları güçlendirecek, karşılıklı güveni, anlayışı ve işbirliğini destekleyecek şefkatli ve empatik yaklaşımları deneyim odaklı bir ortamda birlikte keşfetmek istiyoruz.

    Kişiler arası iletişim danışmanı Gizem Alav Şapçı’nın sunacağı atölyenin temellerini, psikoterapist Marshall B. Rosenberg’in kurucusu olduğu Şiddetsiz İletişim® oluşturuyor.

  • 5 Haziran ‘23, Pazartesi

    20.00-21.00 | ZOOM

Herkes İçin Sağlıklı Nefes

  • Buteyko Nefes uzmanı Funda Aşkınoğlu ile sağlıklı solunum ve Buteyko Nefes Metodu hakkında merak ettikleriniz üzerine sohbet edeceğimiz bu etkinlikte, her yaştan insanın yedi gün yirmi dört saat nasıl solunum yapması gerektiği noktasından hareketle bir çok konuya değineceğiz.

    Etkinliğimiz, çocuğu ve kendisi için sağlıklı solunum yapmanın önemini keşfetmek ve bu konuda Buteyko Nefes Metodu'nun ortaya koyduğu bilimsel yaklaşımları merak eden herkese açık.

  • 10 Temmuz ‘23, Pazartesi

    21.00 - 22.00 | ZOOM

Çocuklarımızla Doğru Nefes

  • Buteyko Nefes ® uzmanı Sayın Funda Aşkınoğlu ile gerçekleştirdiğimiz “Çocuklarımızla Doğru Nefes - Buteyko Nefes Tadım Eğitimi”nde çocuklarımızın sağlıklı zihinsel ve bedensel gelişimi için çok önemli olan fonksiyonel solunum kavramını YN2000 Öğretmenleri ve Velilerimizle Buteyko Nefes bakış açısıyla ele aldık.

  • 6 Temmuz ‘23, Perşembe

    21.00 - 22.00 | ZOOM

Attention S’il Vous Plait

  • Yoga, Meditasyon ve Felsefe eğitmeni Bora Ercan önderliğinde düzenlediğimiz “Bilinçli Farkındalık ve Merkezlenme” eğitiminde, bir öğretmenin kendi bedeni ve zihniyle kurduğu bağlantı üzerinde ve aynı zamanda öğrencilerle de kurduğu konsantrasyon temelli bağlantı üzerine uygulamalı olarak çalıştık.

    Bu eğitimde, konunun analiz ve sentez süreçlerinin bir bütün olarak oluşması ve bunun sonucunda da istenen, beklenen karşılıklı 'iyi oluş' haline ulaşılması hedeflendi.

  • 21-22 Ağustos ‘23, Pazartesi + Salı

    09.30-17.00 | Yüz Yüze

Kendimizle Bağlantı ve Öz Şefkat / YN2000 Öğretmenlerine Özel

  • Öğretmenlerimizin, öğrenme ortamlarını şefkatli iletişimle desteklemek amaçlı bu atölye çalışmasında aşağıda yer alan temel konularda şu temel başlangıç adımlarını atmayı amaçlıyoruz:

    - Hayatın temposu içinde duygu ve ihtiyaçlarımızla bağ kurarak esenliğimizi desteklemek,

    - Kendimize özen göstererek canlılığımızı beslemek, mesleki zorlularımızın önüne geçmek,

    - Yargılarımızı, ihtiyaçlarımıza ve hayatımıza hizmet eden bir enerjiye dönüştürmek.

  • 19 Ocak ‘24, Cuma

    13.30 - 16.30 | MUZO KONFERANS SALONU

Dijital Çocukların Ebeveyni Olmak

  • Teknoloji bağımlılığının çocuklarımızın gelişiminde yol açtığı temel sorunlar ve bu sorunlara karşı ebeveynlerin nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiğine dair çözümlemeleri konuşacağımız bu eğitim semineri tüm öğretmenler, ebeveynler ve konuyla ilgilenen herkese açık.

  • 14 Eylül ‘23, Perşembe

    20.30-22.00 | ZOOM

Kendimizle Bağlantı ve Öz Şefkat / Soru-Cevap

  • Gerçekten de acaba gündelik hayatın yoğun temposu içerisinde aynayı kendimize döndürüp başkalarına gösterdiğimiz empati, sevgi ve şefkati kendimize yöneltebiliyor muyuz? Gerçek duygu, istek ve ihtiyaçlarımızla derinden bağ kurarak kendi canlılığımızı, enerji ve esenliğimizi desteklememiz nasıl mümkün? Öz şefkat pratiği, psikolojik dayanaklılığımızı güçlendiriyor mu?

    Aslında tüm bu sorular, çocuklarına iyi bir eğitim sağlayarak onları hayata en güçlü şekilde hazırlamayı amaçlayan ebeveynler de dahil olmak üzere hepimiz için geçerli.

    Yaşam Bilgeliği Platformumuzda 5 Şubat tarihinde sevgili Gizem Alav Şapçı ile yapacağımız söyleşimizde bu ve benzer sorulara birlikte cevap arayacağız.

  • 22 Ocak ‘24, Pazartesi

    21.00 - 22.00 | ZOOM

    KAYIT: Yaşam bilgeliği ücretsiz üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.

Dikkat Enerjidir.

  • Bilinçli Farkındalık, Dikkat ve Odak konusunda merak ettikleriniz üzerine yapacağımız söyleşimiz tüm öğretmenler, ebeveynler ve konuyla ilgilenen herkese açık.

  • 28 Ağustos ‘23, Pazartesi

    20.30 - 21.30 | ZOOM

Yeni Dünyanın Cesur Gençleri

  • “Yeni Dünyanın Cesur Gençleri” başlıklı söyleşimizde; yeni dünyanın yeni özelliklerini anlamakla başlayacağımız yolculuğumuzu, İnsanın Fabrika Ayarları’nı (İFA) anlamanın önemi, yeni dünyanın zararlı taktikleri ve bunlarla mücadele yöntemlerini, Bilinçli Farkındalık ve dikkat yönetimi ve gerçek anlamda “başarı” kelimesinin ne anlama gelebileceğini tartışarak tamamlayacağız.

  • 18 Aralık ‘23, Pazartesi

    21.00 - 22.30 | ZOOM

Çöpten Toprağa Bir Kompost Hikayesi - Söyleşi ve Soru-Cevap

  • "Kokopelli Şehirde" nin kurucuları Elif Çatıkkaş ve Yasemin Kırkağaçlıoğlu. toprağı kendilerine dert edinmiş iki permakültür tasarımcısı.

    Peşinden koştukları ideal ise daha yaşanabilir bir dünya ve sağlıklı bireyler için doğayla uyum içerisinde çalışarak hep birlikte gerçekleştirebileceğimiz ekolojik bir dönüşüm.

    Bu amaçla şehirlerde yapılan ekolojik uygulamalardan ilham alarak başlattıkları ve “Kokopelli Şehirde” ismiyle kurdukları sosyal girişimle şehirlerde ekoloji ve sürdürülebilir yaşam üzerine bir öğrenme ve deneyimleme alanı açıyorlar hepimize.

    Sevgili Elif Çatıkkaş ile yaptığımız söyleşide:

    - “Kokopelli Şehirde”nin geliştirdiği ve deneyimlediği uygulamalarla mutfağımızdaki günlük organik atkılarımızdan nasıl toprak oluşturacağımıza;

    - hazırladığı solucan kompostu ve Bokashi kompostu ile kendi gıdamızı nasıl yetiştireceğimize ve

    - iklim krizi için kendimizce somut adımlar atabilir miyiz;

    sorularına cevap aradık ve kendilerinden pratik tarif ve ipuçları almayı da ihmal etmedik.

    Bu söyleşimiz, kısa da olsa “Kokopelli Şehirde”nin deyimiyle kendimizi ve gezegeni gözetmeyi birlikte öğrenmeye ve unuttuklarımızı yeniden birlikte hatırlamaya çalışacağımız bir adım oldu.

  • 26 Şubat ‘24, Pazartesi

    21.00 - 22.00 | ZOOM

    KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.

Çocuklarda Sınav Dönemi Kaygı Yönetimi ve Aileler

  • Çocuklarımızda sınav öncesi kaygı sorunu ve bu sorunun çocuklarımızın öz güveni, motivasyonu ve başarısındaki olumsuz etkileri günümüzde oldukça yaygın bir durum.

    Bu konunun doğru bir şekilde ele alınması ve çocuklarımıza destekleyici bir ortamın sağlanması konusunda biz eğitmenlere ve ailelere önemli roller düşüyor.

    Yaşam Bilgeliği Platformumuzda gerçekleştirdiğimiz bu söyleşimizde uzman klinik psikolog ve aile danışmanı sayın Şeniz Pamuk’u @beyaz_psikoloji ağırladık ve kendisiyle bu konuyu konuştuk

    Sınav ya da performans kaygısının, sınavın kendisi ile değil, o durumla ilgili olarak kendimize söylediklerimizle ilgili olduğunun altını çiziyor sayın Pamuk.

    “Geçmiş deneyimler, ailenin performansa bakış açısı, yarış kültürü, kendilik algısı, sınava yüklenen anlam ve yapılan hazırlıkların yeterliliği, kişinin sınavla ilgili yorumlarının temel taşlarıdır. Kaygı, beden, düşünce, inanışlar ve duygular üzerinden dışa vurulur.

    Çocukları sınava hazırlanan ailelerin yaklaşımları çocukların sınavla ilgili algılarını şekillendirmekte büyük önem taşır. Bu nedenle, ailelerin bu konuya ne yaptıklarını bilerek, bilinçli bir şekilde yaklaşmaları konunun seyrini belirgin bir şekilde etkileyecektir.

  • 18 Mart ‘24, Pazartesi

    21.00 - 22.00 | ZOOM

    KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.

Yeni Nesil 2000 Okulları Yaşam Bilgeliği Topluluğu E-Bültenimize üye olun.