YENİ NESİL 2000 OKULLARI

Yeni Nesil Okulları, 2000 yılında Sainte Pulchérie mezunlarının girişimleriyle kurulmuş bir vakıf okuludur.

Vakıf, Atatürk ilke devrimlerinin aydınlattığı Türkiye Cumhuriyeti’nde ve tüm dünyada geleceği yaratma gücüne sahip, kendilerine güvenen, çok dilli, çağdaş, ahlaklı, lider nitelikli ve farkındalık sahibi bilinçli bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

TARİHÇEMİZ

Kardeş Okulumuz Sainte Pulchérie Fransız Lisesi

Okulumuz, 172 yıllık Sainte Pulchérie Lisesi’nin zengin tarihi ve köklü geleneğinden aldığı gücünü, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bünyesinde çağdaş eğitim anlayışı ile birleştirmektedir.

Köklü bir gelenek, aydınlık bir gelecek.

SAINTE PULCHERIE MEZUNLARI ÖĞRETİM, EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI

Sainte Pulchérie Ö.E.S Vakfı 2000 yılında kurulmuştur. T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın kanun ve yönetmeliklerine tabi özel bir kurum olarak hizmet verir. Okulumuz belirlenen bir yönetim kurulu tarafından idare edilir.

Yeni Nesil Okulları’nın yöneticisi konumundaki Sainte Pulchérie Ö.E.S Vakfı’nın kuruluş senedinin değişmez bir parçası olarak Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Müdürü ve Türk Müdür Başyardımcısı vakfın mütevelli heyetinin doğal üyesidir.

Vakfımız, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine, insanlığa ve barışa eğitim yoluyla katkı sağlamaktır. Temel gayesi, insan ve insanlık‐odaklı bir anlayışla, bilgiyi hayatın içinde işlevsel hale getiren, erdemli, bilinç düzeyi yüksek bireyler yetiştirmektir.

Okulumuzun değerli kurucu temsilcisi ve onursal başkanı Faruk Cengiç, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunudur. Türk iş ve sanayi dünyasına değerli katkıları olmasının yanı sıra birçok endüstriyel ve ticari kurum ve kuruluşlarda üst düzey yönetici ve grup başkanı olarak aktif rol almıştır.

1990 yılından beri İstanbul’da Mali Fahri Konsolosluğu görevini yapmış olan Cengiç, 2002-2008 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda Türkiye- Sırbistan- Karadağ başkanlık görevini üstlenmiştir.

Askerliğini yedek subay öğretmen olarak yapan Faruk Cengiç, ülkenin Atatürk ilkeleri ışığında kalkınmasında eğitimin çok önemli olduğu düşüncesiyle 2005 yılında Sainte Pulchérie Ö. E. S Vakfı yönetimine dahil olmuş, 2005-2023 tarihleri arasında kurucu temsilciliği ve vakıf başkanlığı görevini yürütmüştür. YN2000 Okulları’nın birçok eğitim, bina ve tesislerinin geliştirilmesine maddi ve manevi önemli katkılarda bulunmuştur.

Faruk Cengiç bir kanaat önderi olarak yaşamı boyunca bilgiden yaşam bilgeliğine açılan yolda, gençlerin düşünce gücünü, hayal gücünü, farkındalığını, insani ilişkilerini ve en önemlisi sevme yetisini ve ahlaki değerlerini güçlendirmeyi amaçlayan bir eğitim felsefesini yaymak üzere çalıştı.

8 Şubat 2023’te kaybettiğimiz değerli kurucu temsilcimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

ONURSAL BAŞKANIMIZ FARUK CENGİÇ

GUSI BARIŞ ÖDÜLÜ

Cengiç, Filippinler’in başkenti Manila’da, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte himayelerinde ve Gusi Vakfı Başkanı Büyükelçi Barry Gusi yönetiminde gerçekleşen ve Nobel Ailesi üyesi Michael Nobel’in de bulunduğu törende bu değerli ödülü kabul etti.“Asya’nın Nobel’i” kabul edilen “Gusi Barış Ödülüİnsanlığa ve Barışa Eğitim Yoluyla Katkı Ödülü 2018 yılında Türkiye’den okulumuzun Vakıf Başkanı Faruk CENGİÇ’e layık görüldü.

“Eğitim, tüm dünyada geliştirmemiz gereken en önemli konuların başında geliyor. Çünkü ancak eğitimle insanların birbirlerini anlamasını, kabul etmesini, karşısındakini hoşgörü ile karşılamasını sağlayabiliriz.”

— FARUK CENGİÇ