:

NEDEN YENİ NESİL 2000?

Sevgili Aday Velilerimiz,

En değerli varlığınız olan çocuklarınız için erken yaşta iyi bir eğitime başlayarak hayata doğru bir adım atmaları için doğru bir okul seçimi ve karar verme sürecindesiniz. Yaptığınız araştırmaların ve doğru yerde olmaya yönelik inancınızın öneminin farkındayız.

Bu noktada sizlere Yeni Nesil 2000 Okullarının temel ayrıştırıcı özelliklerini kısaca aktarmak isteriz.

ÇOCUK AMA ÖNCE İNSAN

Eğitim anlayışımız çocuklarımızın “varlığını” esas alır:

Felsefemiz, çocuklarımızın “varlığını” esas alan, onların hayata doğru bir başlangıç yaparak değerlerini, potansiyellerini ve kendilerini keşfedecekleri bir süreç üzerine kuruludur. Çocuklarımızı, Zihin Becerileri, Var Olma Becerileri, İnsanlık Becerileri ve Yaşam Becerileri ile donatarak hayata ve geleceğe hazırlarız.

Yabancı dil eğitimimiz hem Fransızca hem İngilizce’dir:

Teatral Yaklaşımla çocuklarımız zorlanmadan 2 yabancı dil öğrenmenin avantajlarına sahip oluyorlar.

Lise geçiş ve yabancı dil sınavlarında başarılarımız:

Gerek eğitimde edindikleri güçlü formasyon, gerekse sahip olduğumuz donanımlı eğitim kadromuzla öğrencilerimizin girdikleri lise geçiş ve yabancı dil sınavlarında başarı oranı çok yüksektir.

HEM YABANCI DİL HEM TATLI DİL

Dil eğitimimizle, öğrencilerimizin hazırlık atlama sınavlarına güçlü şekilde hazırlıyoruz.

Güçlü dil eğitimimiz, öğrencilerimizin lise hazırlık atlama sınavlarında yüksek başarı potansiyeli taşımasını sağlamaktadır.”

Akademik başarı yanında sosyal ve duygusal becerilere odaklıyız:

Öğrencilerimiz, akademik başarıya sahip, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişirken aynı zamanda stres, anksiyete ve duygu yönetimi yapabilme ve farkındalık becerilerilerine sahip olurlar. “Yaşam Bilgeliği” yaklaşımımızla yaptığımız çalışmalarımızla öğrencilerimiz edindikleri bilgileri yaşam bilgeliğine dönüştürerek daha mutlu, dengeli ve odaklı bir yaşama adım atarlar.

HEM BİLGİLİ HEM BİLGE

Avrupa’daki üniversitelere geçiş kolaylığı sağlarız:

Öğrencilerimiz, ortaokulu bitirdiklerinde aldıkları “Uluslararası Fransız Dili Eğitim Diploması (DELF)” ve “Cambridge Üniversitesi Young Learners” sertifikaları ile arzu ettikleri taktirde yurt dışındaki liselere de rahatlıkla geçiş yapabiliyorlar ve tercihlerine göre İngilizce veya Fransızca olarak eğitimlerine devam etme özgürlüğüne sahip oluyorlar. Bununla birlikte Türkiye’deki Fransız Liselerini tercih eden öğrencilerimiz Türk diplomalarıyla birlikte Avrupa’da ve birçok ülkede geçerliliği olan ve üniversite başvurularında Baccalauréat (Bakalorya) diplomasına eş değer bir diplomaya sahip oluyor.

Geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz:

Yeni Nesil 2000 eğitim felsefemizde geleceği, çok yönlü dil becerilerine sahip, farklı kültürlerdeki insanlarla empati içinde iletişim kurabilen, ekip halinde uyumlu çalışabilen, kültürel farklılıkları anlayan ve kültürler arasında köprü olabilen liderlerin yaratacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz bu anlayışla farklı dillerde konuşabilme yeteneği yanında, kodlama, felsefe, matematik, sanat gibi farklı disiplinlerde de iletişim kurabilme yeteneğine de sahip oluyorlar.

GELECEĞİN LİDERLERİ

Akademik ve Bireysel Koçluk

Okulumuzun rehberlik ve bireysel koçluk sistemi, öğretmen kadromuzun çocuklarımızla birebir çalışabilme ve gelişimlerini yakından takip edebilmesi üzerine kuruludur. Bu sayede öğrencilerimiz samimi ve güvenli bir okul ortamında öğrenmeye tam olarak açıktır. Her bir öğrencimiz tüm eğitim kadromuz tarafından yakından tanınır ve ilgiyle büyütülür.

“Çocuk ama önce insan.” yaklaşımını benimseyen eğitim kadromuz:

Öğretmenler olarak öğrencilerimizi “tam ve bütün” olarak görerek hareket eder, onların akademik ve duygusal gelişim süreçlerini dikkatle ve ilgiyle takip ederiz. Öğretmen olmanın ötesinde iyi bir dinleyici, araştırmacı, öğrenen ve çocuklarda merak uyandırmak üzere kendimizi sürekli geliştiren, mesleğini önemseyen bireyleriz.

Atatürk ilkelerine ve değerlerimize bağlıyız:

Atatürk ilkeleri ve değerlerimiz, davranışlarımıza yön veren, bizim için neyin önemli olduğunu tanımlayan ve dünya görüşümüzü oluşturan içsel pusulamızdır. “Varlık Sevgisi” ve “Erdemlilik” okul kültürümüzün yapı taşlardır. Seçkin bir Fransızca eğitimi, kültür ve formasyonla birer “dünya insanı” olarak yetişen Yeni Nesil 2000’liler, topluma ve insanlığa fayda sağlayan, erdemli, bilinçli, çok dilli, çok yönlü, çok kültürlü, girişimci, yaratıcı, özgüvenli ve hepsinden önemlisi mutlu bireylerdir.

YENİ NESİL 2000 ANAOKULU

Okul öncesi eğitimin çocuklarımızın hayatlarının en önemli dönemi olduğuna inanıyoruz. O nedenle anaokulu eğitim yaklaşımımız oyun odaklı bir programla çocuklarımızın sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunması üzerine kuruyoruz.

Uzman eğitim kadromuz her çocuğun farklı geçmişini göz önünde bulundurarak onun kişiliği, gereksinimleri ve kabiliyetleri üzerinde yoğunlaşır ve önceliğimiz çocuklarımızın kendilerini mutlu ve güvende hissetmeleridir.

Anaokulumuz, çocuklarımızın keşfetme, deneyimleme ve öğrenme ihtiyaçlarına yönelik olarak onlara özgürce keşfetme ve yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunar. Ayrıca ilk kez bir topluluk içinde yaşama ve etkileşim kurma deneyimiyle birlikte kendi duygularını tanıma, empati geliştirme, iş birliği yapma ve sağlıklı ilişkiler kurma becerilerini öğrenmelerine yardımcı olur.

Hoş Geldiniz.

Okulumuz, T.C Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren bir anaokuludur.

YN 2000 Okulları olarak okul öncesi eğitimin çocuklarımızın hayatlarının en önemli dönemi olduğuna inanıyoruz.

Eğitim yaklaşımımız, çocuklarımızın “varlığını” esas alan, onların hayata doğru bir başlangıç yaparak değerlerini, potansiyellerini ve kendilerini keşfedecekleri bir süreç üzerine kuruludur. Çocuklarımızı, Zihin Becerileri, Var Olma Becerileri, İnsanlık Becerileri ve Yaşam Becerileri ile donatarak hayata ve geleceğe hazırlarız.

Eğitim felsefemiz, birbirine zıt gibi görünen davranışları aynı anda benimsemek ve çok yönlü bakış açısını içselleştirmek üzerine kurulu. Hedefimiz ise temel insani değerlere sahip, geleceği şekillendirebileceğine inanan, öz güvenli, öz disiplinli, duygu kontrolü tam, farkındalığı yüksek pırıl pırıl bir nesil yetiştirmek.

Uzman eğitim kadromuz öğrencilerimizin farklı geçmişini göz önünde bulundurarak onların kişiliği, gereksinimleri ve kabiliyetleri üzerinde yoğunlaşır. Önceliğimiz çocuklarımızın kendilerini mutlu ve güvende hissetmeleridir. Her bir öğrencimiz tüm eğitim kadromuz tarafından yakından tanınır ve ilgiyle büyütülür.

Anaokulumuz, çocuklarımızın keşfetme, deneyimleme ve öğrenme ihtiyaçlarına yönelik olarak onlara özgürce keşfetme ve yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunar. Ayrıca ilk kez bir topluluk içinde yaşama ve etkileşim kurma deneyimiyle birlikte kendi duygularını tanıma, empati geliştirme, iş birliği yapma ve sağlıklı ilişkiler kurma becerilerini öğrenmelerine yardımcı olur.

Okul-aile iş birliğini çok önemsediğimiz okulumuzda tüm öğretmen, öğrenci ve çalışanlar her zaman birlikte öğrenme sürecine dâhil oluruz. Okul kültürümüzü Varlıklar-arasılık, Varlık Sevgisi, Erdemlilik ve Yaşam Bilgeliği olarak 4 ana değer üzerine kuruyoruz.

Çiğdem Mahmoudi
Anaokulu Müdürü

  • 3 yaş grubu anasınıfında önceliğimiz, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda öğrenmeye adım atmalarını sağlamaktır.
    Oyun temelli etkinliklerle sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimleri desteklenir.
    Günlük rutinler aracılığıyla öz bakım becerileri kazandırılır.

    Hikâye saatleri, ritim çalışmaları ve sanat etkinlikleriyle dil ve ifade becerileri gelişir.
    Her çocuk bireysel gelişim hızı doğrultusunda desteklenir ve keşfetmeye teşvik edilir.

  • Keşfeden, sorgulayan merak eden, kendini ifade edebilen, farklı bakış açılarını deneyimleyen çocuklar yetiştirmek amacıyla 4 Yaş grubumuzda öğrencilerimizin bireysel gelişimlerini desteklemek ve bireysel farklılıklarını göz önüne alarak yaş düzeylerine uygun bedensel, zihinsel, sosyal-duygusal, öz bakım ve dil alanlarında uygun değerler geliştirmeyi amaçlıyoruz.

    4 yaş programımızda öğrencilerimize, çocuk dünyasının parçaları olan deneyler (GEMS- Great Explorations in Math and Science), eğitici oyun etkinlikleri, mutfak etkinlikleri, geziler, hikâye ve şarkılar, zengin içerikli etkinlikler ve en önemlisi oyun yoluyla öğrenmeyi sağlamak, aktif öğrenmeyi hedefliyoruz.

    Bununla birlikte yaratıcı drama, görsel sanatlar, müzik ve orff, beden eğitimi ve kodlama gibi uygulamalı derslerle onların gelişim süreçlerini destekliyoruz.

  • 5 yaş okul öncesine hazırlık sınıfıdır. Öğrencilerimizin gelişimi için akademik, sosyal-duygusal, fiziksel, bilişsel ve dil alanlarında bütünsel bir süreç hedeflenmiştir. Keşfeden, sorgulayan merak eden, kendini ifade edebilen, farklı bakış açılarını deneyimleyen çocuklar yetiştirmek amacıyla zengin içerikli ve çok çeşitli etkinlikler yapıyor ve yaratıcı drama ve oyun etkinlikleriyle bunu bütünleştiriyoruz.

    5 yaş grubu programında ses çalışmaları, düşünme becerileri, kavram, matematik ve çizgi çalışmaları ile GEMS (Great Explorations in Math and Science) çalışmaları ile öğrencilerimizin temel fen ve matematik kavramlarını anlamaları ve sorgulama alışkanlığını edinmelerini sağlamak hedeflerimiz arasındadır.

    Bununla birlikte ilkokulda temel olacak becerilere sahip olmaları için okuma – yazmaya ön hazırlık programı uygulamaktayız.

    5 Yaş hazırlık sınıflarımızda yaratıcı drama, görsel sanatlar, müzik ve orff, beden eğitimi ve kodlama gibi uygulamalı dersler de haftalık programımıza entegre edilmiştir.

    Her yaş grubunda bütünsel gelişim süreç takibini çok önemsiyoruz.

  • Anaokulumuzun rehberlik birimi, öncelikle öğrencinin kendisini ve çevresini tanımasına yardımcı olur.

    Okul yaşantıları boyunca çocukların problem çözme becerilerini kazanması, kendini gerçekleştirmesi, karar verme ve uyum sağlama yeteneğini geliştirmesi, bedensel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimini sağlıklı olarak gerçekleştirmesine katkıda bulunur.

    Ayrıca anaokulu psikoloğu, her çocuğun düzenli gelişim takiplerini yapar, varsa normal dışı gelişmelerin erkenden tespit edilmesine yardımcı olurken aileyi bu doğrultuda bilgilendirip yönlendirerek öğrenciye okul ortamında mümkün olan desteği sağlar.

YENİ NESİL 2000 İLKOKULU

Eğitim anlayışımız, çocuklarımızın “varlığını” esas alan, onların hayata doğru bir başlangıç yaparak değerlerini, potansiyellerini ve kendilerini keşfedecekleri bir süreç üzerine kuruludur. Çocuklarımızı, Zihin Becerileri, Var Olma Becerileri, İnsanlık Becerileri ve Yaşam Becerileri ile donatarak hayata ve geleceğe hazırlarız.

Anadilimiz Türkçe yanında birinci yabancı dil Fransızca ve yabancı dil İngilizce dil eğitimi alarak güçlü formasyonla birer “dünya insanı” olarak yetişen öğrencilerimiz, topluma ve insanlığa fayda sağlayan, özgüveni yüksek, bilinçli, erdemli, çok yönlü, kültürlü, girişimci, yaratıcı ve hepsinden önemlisi hayat amaçlarını keşfetme yolunda mutluluğu yakalayan özgün bireylerdir.

Hoş Geldiniz.

Okulumuz, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna nereden başladığı, ne yöne gidebileceğini gösterir.

Okulumuzda bilgiden yaşam bilgeliğine giden yolda, eğitim yaklaşımımız, çocuklarımızın “varlığını” esas alan, onların hayata doğru bir başlangıç yaparak değerlerini, potansiyellerini ve kendilerini keşfedecekleri bir süreç üzerine kuruludur. Çocuklarımızı, Zihin Becerileri, Var Olma Becerileri, İnsanlık Becerileri ve Yaşam Becerileri ile donatarak hayata ve geleceğe hazırlarız.

Yeni Nesil 2000 okullarında, öğrencilerimizin zihinsel becerilerini geliştirmeye büyük önem veriyoruz. “Zihinsel beceri” kavramı hem bilişsel hem davranışsal becerileri içeren, yaşam boyu ihtiyacımız olan yetileri içerir. Hatırlama, akıl yürütme, odaklanma, problem çözme, düşünme, okuma ve öğrenme yollarını gösterir.

Bununla birlikte  ana dilimiz Türkçenin yanında farklı diller konuşan, farklı kültürlerdeki insanlarla anlaşabilen, kültürler arasında köprü kurabilen nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz böylelikle farklı dillerde konuşabilme yeteneği yanında, kodlama, felsefe, matematik, sanat, spor gibi farklı disiplinlerde de iletişim kurabilme ve problem çözme, fikir üretme, sorgulama yeteneğine sahip oluyorlar.

İçinde yaşadığımız çağın getirdiği teknolojik ölçütleri göz önünde bulundurarak öğrencilerimizin teknolojiyi sadece tüketen değil, insani değerleri koruyarak geleceği tasarlayan insanlar olmalarını hedefliyoruz. Bu yüzden özellikle dijital teknoloji dünyasının ana dili olan kodlama eğitimine büyük önem veriyoruz.

Okulumuzun en farklı ve özgün yanlarından biri Yaşam Becerileri kulüpleridir. Yaşam Becerileri, öğrencilerimize hayat boyu faydalı olacak becerileri öğretmeyi amaçlayan bir eğitim yaklaşımıdır. Bu beceriler, küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın kişisel, akademik ve mesleki gelişimlerine destek olur.

Yabancı dil eğitimimiz Fransızca ve İngilizceyi kapsamaktadır. Anadilimiz Türkçe’nin yanında, her iki dili de çağdaş ve eğlenceli tekniklerle, öğrencilerimizin yaşayarak öğrenmesi esasına göre öğretiyoruz. Teatral yaklaşımımız sayesinde çocuklarımız, Fransızcayı ve İngilizceyi erken yaşta, doğal ve keyifli bir şekilde edinme fırsatı bulur.

Okulumuzun rehberlik ve bireysel koçluk sistemi, öğretmen kadromuzun çocuklarımızla birebir çalışabilme ve gelişimlerini yakından takip edebilmesi üzerine kuruludur. Okul-aile iş birliğini çok önemsediğimiz okulumuzda tüm öğretmen, öğrenci ve çalışanlar her zaman birlikte öğrenme sürecine dâhil oluruz. Okul kültürümüzü Varlıklar-arasılık, Varlık Sevgisi, Erdemlilik ve Yaşam Bilgeliği olarak 4 ana değer üzerine kuruyoruz.

Necla Koç
İlkokul ve Ortaokul Müdürü

  • Türkçe derslerinin amacı ana dilin önemini benimseyen, okuma alışkanlığı edinmiş, duygularını, düşüncelerini ifade edebilen, duyarlı, sorgulayan bireyler yetiştirmektir. Öğrenciler, konuşma, okuma, yazma, dinleme, görsel sunu ve görsel okuma alanlarındaki becerilerini geliştirmek için yapılandırılmış eğitici etkinliklerde yer alırlar. Kütüphane kullanımı, onların okuma alışkanlığını teşvik eder.

    Tüm okulda uygulanan sessiz okuma saatleri ve portfolyo sunumlarıyla bu anlayış sürdürülür. Öğrencilerin gelişimleri performans çalışmaları ve portfolyolarla ölçülür.

  • 1. 2. ve 3. sınıflarda uygulanan Hayat Bilgisi dersi programı öğrencilerin temel yaşam becerilerini kazanmalarını; sorgulayarak ve sorguladıklarını hayata geçirerek öğrenmelerini amaçlar. Kendileri ve çevrelerini daha iyi tanımaları ve anlamaları için okul içi ve dışında planlanan farklı öğrenme deneyimlerine katılırlar.

    Doğayı ve yaşadıkları gezegeni tanımaları ve bilinçli olarak çevrelerini inceleyebilmeleri için hayvanlar ve geri dönüşüm konularıyla çalışırlar. Öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları çalışmaları seçerek portfolyolarını hazırlarlar.

  • Her çocuk matematiği öğrenebilir’ ilkesiyle yola çıkarak matematik biliminin düşünce sisteminin gelişimindeki önemini fark ettirmek hedeflenir. Matematik dersleri sınıf ortamında ve ‘Uygulamalı Matematik Dersliği’nde olmak üzere işlenir.

    Öğrencilerimiz hayatın içinden çeşitli projelerle matematik bilgilerini kullanarak gündelik problemlere çözüm arar, sorgulayan ve yaratıcı metotlar geliştirirler. Öğrencilerin gelişimleri performans çalışmaları ve portfolyolar ile ölçülür.

  • Fen Bilimleri küçük yaştan itibaren öğrencilerin gözlem yeteneğinin gelişmesi ve günlük yaşantısında karşılaştığı olaylar ile “neden-sonuç” ilişkisini kurmaları hedefler.

    Öğrenciler derslerde yaptıkları deneyler ve etkinlikler ile bilimsel düşünceye ilk adımlarını fen bilimleri derslerinde atarlar. Öğrencilerin gelişimleri performans çalışmaları ve portfolyolarla ölçülür.

  • 4. sınıfta başlayan Sosyal Bilgiler programı; öğrencilerin geçmişle günümüz arasında neden-sonuç ilişkisi ile özgün bir bağ kurup kendi yakın çevresinde ve farklı iklim ve coğrafyalarda yaşayan kültürleri tanımasını amaçlar.

    Öğrenciler, toplumsal yaşama dair temel kavram ve terimleri öğrenip günlük hayat akışına yansıtır. Araştırma yöntem ve tekniklerini uygulayabilmeleri de hedeflenmektedir.

  • Yabancı dil öğretimimizi çağdaş, eğlenceli tekniklerle ve öğrencilerin yaşayarak öğrenmesi üzerine kurguluyoruz.

    İlkokulda öğrenciler dil eğitimlerine, işitsel algılarını geliştirmek amacıyla basit Fransızca diyaloglar kurarak, çeşitli drama oyunları oynayarak, hikayeler ve farklı türlerde şarkılar ve şiirler dinleyerek başlarlar. Özellikle drama etkinlikleriyle, öğrencilere öğrendikleri Fransızca kelimeleri canlandırma ve doğaçlama yöntemiyle pekiştirmeleri ile yaratıcılıklarını artırmada büyük katkı sağlar.

    Teatral yaklaşımla, gerçek hayatı canlandırırken öğrencilerimizde kalıcı öğrenmeyi hedefliyoruz.

  • İngilizce eğitimimizde öğrencilerin dili anlamlı ve etkili şekilde kullanmalarını hedefliyoruz. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri dengeli bir biçimde geliştirilir. Dil bilgisi, kelime hazinesi, yapılandırılmış diyaloglar ve metin analizleriyle öğrenme süreci desteklenir. Öğrencilerin eleştirel düşünme ve iletişim becerilerini geliştirmelerine öncelik verilir.

    Yaşadığımız çağda çok dilli olmanın önemini bilerek ikinci yabancı dil olarak 4. sınıftan itibaren İngilizce dil eğitimine giriş yapıyoruz. İsteyen öğrencilerimizin Cambridge Üniversitesi Young Learners’ seviye sınavlarında en az A2 düzeyinde mezun olmaları hedefliyoruz.

  • Kodlama eğitimi, evrensel bir dil olan matematiğin teknolojik bir ifadesidir.

    Kodlama ve bilgisayar okuryazarlığı çalışmaları, öğrencilerimize güncel teknolojik beceriler ve bilinç kazandırmayı amaçlar ve potansiyellerini ortaya çıkaracakları fırsatlar sunar.

    Bununla birlikte teknolojik çağın getirdiklerinin farkında olarak öğrencilerimizin dijital vatandaşlık, internet ve sosyal medya kullanımında güvenlik ve etik konularında bilinç kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

  • Her çocuğun müzik yapabileceği düşüncesi ve müzik yoluyla zihinsel becerilerinin gelişimini sağlamak eğitimimizin temelini oluşturur. Ana sınıfından başlayan ve her yıl birbirini tamamlayan bir anlayışla yapılan müzik dersleri Orff ve Kodaly gibi müzik adamlarının ritimden ve bedenden yola çıkan müzik anlayışlarıyla şekillenir.

    Sesini tanıma, iç sesini bulma, bedensel olarak duygularını ifade etme, öyküleri müzikle canlandırma, bedenini ritim çalgısı gibi kullanma, müzik dersi uygulamaları içindedir.

    4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilerimiz okul korosunda yer alır. Tek ve çok sesli eserleri içeren repertuarı ile okul içi ve dışı etkinliklere katılır. Öğrencilerimizin bireysel enstrüman kullanımları ayrıca desteklenir. Ayrıca, okulumuzda bulunan ve Profesyonel altyapıyla tasarlanmış, ses yalıtım sistemine sahip ses kayıt stüdyosu, öğrencilerimizin ses kaydı ve bireysel/grup halinde müzikal çalışmalar yapmalarına olanak sağlamaktadır.

  • Her şey bir çizgi ile başlar. Her öğrenci farklı bir renktir. Bu ilke ile hareket ederek öğrencilerimizin yaratıcılıklarını destekliyor ve farklı tekniklerle özgün çalışmalar üretmelerini istiyoruz.

    Görsel Sanatlar dersi, sanat eleştirisi, sanat tarihi, estetik ve uygulama olarak dört disipline dayalı sanat eğitimi olarak çok yönlü işlenir.

    Öğrencilerin ünite bazında yaptıkları çalışmalarda, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları, edindikleri bilgi ve becerileri kullanmaları beklenir. Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini desteklerken, karma ve kişisel sergiler düzenlemelerine olanak sağlarız.

  • Item descriptionÖğrencilerimizin sağlıklı ve zinde bir yaşam için düzenli spor yapma bilinci edinmeleri bizim için önem taşıyor.

    Onların gelişim özelliklerini göz önünde tutmayı, var olan potansiyel enerjilerini disipline etmeyi, takım ruhuyla hareket etmelerini sağlamayı, özgüven duygularını geliştirmelerini, dikkat ve konsantrasyon sağlamalarını ve stresle başa çıkmalarını hedefliyoruz.

    İlkokul Beden Eğitimi derslerinde, öğrencilere büyük ve küçük kas gruplarının gelişimini sağlayıcı jimnastik çalışmaları, beden yönetme ve denge gibi özelliklerinin geliştirilebilmesini sağlayıcı hareket kombinasyonları eğitsel oyunlarla birlikte verilir. Bunun yanında çeşitli spor dallarıyla ilgili yeteneklerini ortaya çıkartmak, spor branşlarını tanıtmak hedeflenir.

    Kademeli olarak üst sınıflarda, öğrencilerimiz yetenekli oldukları branşlara yönlendirilir ve okul takımları oluşturulur. Temel amaç takım ruhunu geliştirmek, birlikte hareket edebilmeyi, kazanmayı ve kaybetmeyi olgunlukla kabullenebilmeyi, bir takım olmayı öğrenmektir.

  • Item description Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi kapsamlı bir gözlemle öğrencinin tüm gelişimsel süreçlerini yakından takip eder, varsa normal dışı gelişmelerin erkenden tespit edilmesine yardımcı olurken aileyi bu doğrultuda bilgilendirip yönlendirerek öğrenciye okul ortamında mümkün olan desteği sağlar.

    Öğrencinin öz denetim becerisinin gelişmesi, kendini keşfetmesi, içsel ve çevresel kaynaklarını etkin kullanması, doğru bir iletişim dili kurgulaması, güçlükler karşısında çözümler üretebilmesi ve baş etme becerisi, bireysel ve grup çalışmaları geliştirmesi amaçlanır.

    Tüm bu çalışmalar öğrenci, öğretmen, veli ve okul işbirliği ile güvenilirlik esasına göre yapılır.

    Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık Birimi, öğrencilere sınav kaygısı ile baş edebilme, doğru ders çalışma teknikleri gibi konularda birebir program uygular. Ayrıca onların psiko-sosyal süreçlerini yakından takip ederek, çeşitli motivasyon ve psikodrama çalışmalarıyla onları destekler.

  • İlkokul kulüp çalışmalarımız, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmeleri, farklı alanlarda deneyim kazanmaları ve sosyal becerilerini güçlendirmeleri amacıyla keyifli ve öğretici içeriklerle yürütülmektedir. Oyun ve Spor Kulübü, Masal Anlatımlı Felsefe Kulübü, Minecraft Kulübü, Akıl Oyunları, Masa Tenisi, Sihirli Eller Kulübü ve Sihirli Dokunuşlar Kulübü gibi eğlenceli ve düşündürücü etkinliklerin yanı sıra; Le Club de Musique en Français, Jr. Robotik ve Kodlama Kulübü, Fransızca Masal Kulübü, Arts Plastiques Kulübü, World Capital Cities Kulübü, Satranç Kulübü ve Dans gibi dil, sanat ve teknoloji odaklı kulüplerle öğrencilerimize çok yönlü gelişim fırsatları sunuyoruz. Her öğrenci, ilgi duyduğu alanda aktif katılım göstererek hem öğreniyor hem de eğleniyor.

YENİ NESİL 2000 ORTAOKULU

Eğitim felsefemiz, birbirine zıt gibi görünen davranışları aynı anda benimsemek ve çok yönlü bakış açısını içselleştirmek üzerine kurulu. Hedefimiz ise temel insani değerlere sahip, geleceği şekillendirebileceğine inanan, öz güvenli, öz disiplinli, duygu kontrolü tam, farkındalığı yüksek pırıl pırıl bir nesil yetiştirmek.

Yeni Nesil 2000 eğitim felsefemizde geleceği, çok yönlü dil becerilerine sahip, farklı kültürlerdeki insanlarla iletişim kurabilen, kültürel farklılıkları anlayan ve kültürler arasında köprü kurabilen liderlerin yaratacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz bu anlayışla farklı dillerde konuşabilme yeteneği yanında, kodlama, felsefe, matematik, sanat gibi farklı disiplinlerde de iletişim kurabilme yeteneğine sahip oluyorlar.

  • Türkçe derslerinde, anadiline hakim, kendisini doğru ve güzel ifade edebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

    Öğrencilerin, yapılandırmacı eğitim doğrultusunda hazırlanan etkinliklere aktif olarak katılmaları ve okumayı zevkli bir alışkanlık haline getirmelerini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda dilbilim derslerinin yanı sıra okuduğunu anlama, çözümleme, yazılı anlatım gibi çalışmaları interaktif olarak gerçekleştiriyoruz.

  • Fen Bilimleri derslerinde öğrencilerin kavramları anlamaları ve çevrelerindeki doğal olaylarla ilişkilendirmelerini ve onların yaparak ve yaşayarak bu dersi öğrenmelerini hedefliyoruz.

    Bu anlayış onların bilimsel yöntem becerilerini geliştirme, olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurarak sonuç elde etme, soru sorma, problem belirleyip gözlem yapma, hipotez kurma, veriler toplama, analiz yapma, genellemelere varmaları açısından çok önem taşır.

  • Sosyal Bilgiler derslerinin 4. sınıftan 7. sınıfa kadar hedefi; geçmiş olaylarla günümüz arasında bağlantı kurarak, çağdaş çıkarımlarda bulunmak, yakın çevrede gerçekleşen olayları değişik bakış açılarıyla değerlendirmek, farklı iklim ve coğrafyalarda yaşayan toplumların kültürlerini tanımak, dünyadaki gelişmelerin Türkiye üzerindeki etkilerini kavramak, en eski çağlardan itibaren Türklerin dünya medeniyetine katkılarını öğrenerek, geleceğe giden yolda emin adımlar atmak, kavramları ve terimleri bilerek, günlük hayata aktarımını gerçekleştirmek, araştırma yöntem ve tekniklerini uygulayabilmektir.

    8. sınıfta İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi olarak devam eden sosyal bilgiler eğitiminin amacı; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında ulusal kültürüne ve değerlerine sahip çıkan, teknolojik gelişimlere ayak uydurabilecek donanımda erdemli bireyler yetiştirmektir.

  • Matematik dersi, öğrencilerin problem çözme, mantıksal akıl yürütme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Ders, kazanımlar doğrultusunda planlanır ve MEB müfredatına uygun olarak işlenir. Uygulamalı etkinlikler ve günlük yaşamla bağlantılar kurularak öğrenme desteklenir.

  • Ortaokulda dil öğretimini; okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini temel alarak yapılandırıyoruz. Bu dört beceriyi dil bilgisi, yaratıcı drama ve terminoloji çalışmalarıyla derinleştiriyor; öğrencilerimizin dili etkili kullanma farkındalığını Fransızca tiyatro, geziler, sanat etkinlikleri gibi zenginleştirilmiş öğrenme ortamlarıyla destekliyoruz.

    İsteyen öğrencilerimizin 8. sınıfın sonunda, DELF dil yeterlilik sınavına girerek A2+ / B1 sertifikalarına sahip olmalarını hedefliyoruz.

  • İngilizce eğitimimizde öğrencilerin dili anlamlı ve etkili şekilde kullanmalarını hedefliyoruz.
    Okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri dengeli bir biçimde geliştirilir.
    Dil bilgisi, kelime hazinesi, yapılandırılmış diyaloglar ve metin analizleriyle öğrenme süreci desteklenir.
    Öğrencilerin eleştirel düşünme ve iletişim becerilerini geliştirmelerine öncelik verilir.

    Yaşadığımız çağda çok dilli olmanın önemini bilerek ikinci yabancı dil olarak 4. sınıftan itibaren İngilizce dil eğitimine giriş yapıyoruz. İsteyen öğrencilerimizin Cambridge Üniversitesi Young Learners’ seviye sınavlarında en az A2 düzeyinde mezun olmaları hedefliyoruz.

  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersimizde öğrenciler, teknolojiyi bilinçli ve üretken şekilde kullanmayı öğrenir.
    Kodlama, algoritma ve dijital okuryazarlık becerileri yaş düzeyine uygun etkinliklerle kazandırılır.
    Problem çözme, sistematik düşünme ve yaratıcı üretim süreçleri desteklenir.
    Ders içeriğimiz, STEM yaklaşımıyla disiplinlerarası öğrenmeyi temel alır.

  • Akademik Koçluk Sistemi, öğrencinin akademik ve duygusal gelişimini yakından takip ederek onun zayıf ve güçlü yanları ile ilgili öğrenciye geri bildirim verir. Ona bireysel bir çalışma programı hazırlar.

    Bu sistemde her öğrencinin bir akademik koçu vardır. Koçluk görevini yürüten bu öğretmenler, okul rehberlik birimi ve veli ile işbirliği içerisinde çalışarak etkin bir iletişim sağlar.

  • Bu sınavlar 8.sınıflara yönelik MEB’in uyguladığı “Liseye Geçiş Sınavları”dır. Sınav sadece 8.sınıf konularını kapsar.

    Bu sınava yönelik istasyon çalışmaları, etütler, ölçme ve değerlendirme, akademik koçluk uygulamaları, rehberlik ve motivasyon çalışmaları yapılır.

  • Ortaokul kulüp çalışmalarımız, öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyan, zengin ve çeşitli içeriklerle yürütülmektedir. Evsel Deneyler Kulübü, Destination Imagination Kulübü, Yaratıcı Yazarlık Kulübü, E-Tarih Kulübü, Kodlama ve Robotik Kulübü, World Capital Cities Kulübü, Fotoğraflarla Hikâye Anlatımı Kulübü, Gazetecilik Kulübü ve Fransızca Drama Kulübü gibi akademik ve yaratıcı alanları kapsayan kulüplerin yanı sıra; Basketbol, Gitar, Dans, Yan Flüt ve Spor Kulübü gibi sanatsal ve sportif çalışmalar da öğrencilerimize sunulmaktadır. Her öğrenci, ilgi duyduğu alanda derinleşerek üretme, keşfetme ve birlikte öğrenme deneyimi yaşar.

LGS BAŞARIMIZI KUTLUYORUZ!

Büyük bir heyecan ve gururla duyurmak isteriz ki, bu yıl LGS sınavına giren öğrencilerimizin %80’i Fransız liselerine, %20’si ise İngilizce eğitim veren liselere kayıtlarını gerçekleştirmişlerdir.

Bu güzel başarıda rol oynayan ve emeği geçen değerli eğitim ailemizin her bir üyesini, destekleriyle öğrencilerimizin gelişimine her daim alan açan velilerimizi ve biricik öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

2025-26 eğitim öğretim yılı anaokulu, ilk ve ortaokul kayıt başvurularımız kontenjan dahilinde birebir görüşmelerle devam ediyor. Görüşme talebiniz için web sitemiz üzerinden randevu alabilirsiniz.

Bilgi ve Kayıt:

Bilgiden yaşam bilgeliğine açılan yolda, çocuklarının hayata doğru bir adım atarak öz güveni yüksek, mutlu ve başarılı bireyler olarak yetişmesini hedefleyen yeni nesil veli adaylarını okulumuza davet ediyoruz.

Sizlerle yüz yüze tanışmak ve okulumuz hakkında sizleri bilgilendirmek bizleri mutlu edecektir.

OKULDA YAŞAM

Okulumuzda yaşam, sadece ders saatleriyle sınırlı değildir. Öğrencilerimizin kendilerini güvende, değerli ve ait hissettikleri; aktif katılım göstererek gelişimlerine katkı sağladıkları bir ortam sunuyoruz. Günlük okul hayatı; kulüp çalışmaları, etkinlikler, sanat ve spor faaliyetleri, kutlamalar, doğa gezileri, sosyal sorumluluk projeleri ve öğrencilerin söz sahibi olduğu demokratik uygulamalarla zenginleştirilir. Bu dinamik ortam, öğrencilerin iş birliği, empati, liderlik ve sorumluluk gibi yaşam becerilerini kazandıkları; merak ettikleri alanlarda derinleşme imkânı buldukları bir öğrenme topluluğu oluşturur.

ÖĞRENCİ MECLİSİ

Okul Meclisi Seçimleri, öğrencilere demokrasi kavramını benimsemeleri, fikirlerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri, başkalarının görüşlerine saygı duymaları ve temel bir vatandaşlık hakkı olan seçme ve seçilme sürecini deneyimleyerek sonuçlarına saygı göstermeleri için önemli bir fırsat sunar.

İlkokul ve ortaokulda düzenlenen öğrenci meclisi seçimleri, heyecanlı ve keyifli bir sürece sahne olur. Adaylık başvuruları, konuşmalar, afiş hazırlıkları gibi okulda gerçekleştirilen renkli etkinlikler sayesinde aday öğrenciler ve seçmenler, tatlı bir rekabet ortamında birey olarak demokratik yaşama ilk adımlarını atarlar.

KÜTÜPHANE

Okul kütüphanemiz, ağırlıklı olarak okuma kitaplarından oluşan Türkçe, Fransızca ve İngilizce kaynaklarıyla öğrencilerimizin dil becerilerini ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlar. Kütüphanemiz, öğrencilerin bilgiye ulaşmalarını desteklemenin yanı sıra, kitapla kurdukları bağı güçlendirerek okuma kültürünü günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi hedefler.

Bireysel okuma saatleri, kitap tanıtımları, yabancı dil destekli okuma etkinlikleri ve çocuklar için felsefe (P4C) çalışmalarıyla öğrencilerin düşünme, sorgulama ve farklı bakış açıları geliştirme becerileri desteklenir. Kütüphane, sadece sessiz bir okuma alanı değil, aynı zamanda düşünce üretiminin, paylaşımın ve keşfetmenin merkezi olarak konumlanır.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, öğrencilerin okul yaşantısını destekleyerek onların akademik ve sosyal süreçlerine ihtiyaçları dâhilinde kılavuzluk eder. Öğrencilerin, karar verme ve sonuçları konusunda sorumluluk alma sürecinde destekler. Onların yaşadıkları dünyayı anlayabilmelerine ve muhakeme yapmalarına yardımcı olur. Bu ilişki karşılıklı güven ve gizlilik ilkesine dayanır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, okulumuzun oryantasyon çalışmalarını, veli-öğretmen-öğrenci arasındaki ilişkilerini, bireysel ve grup rehberliğini, çeşitli eğitim seminerlerini, öğrenciler için mesleki yönlendirme çalışmalarını yürütmektedir.

KÜLTÜR VE SANAT

Okulumuzda kültür ve sanat, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını keşfettikleri, kendilerini özgürce ifade edebildikleri önemli bir alan olarak yer alır. Resim, müzik, tiyatro, dans ve edebiyat gibi farklı disiplinlerde sunduğumuz etkinliklerle her öğrencinin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmasını destekliyoruz.

Sergiler, gösteriler ve atölye çalışmalarıyla zenginleşen bu süreçte, öğrencilerimizin hem sahne önünde hem de sahne arkasında aktif roller üstlenmesini önemsiyoruz. Sanatla kurdukları bağ sayesinde özgüvenleri artarken, estetik duyarlılıkları, ifade becerileri ve iş birliği yetkinlikleri gelişir. Disiplinler arası yürütülen bu çalışmalarla, her öğrencinin kendini ifade edebileceği bir alan yaratıyoruz.

MUZO GÖSTERİ VE KONFERANS SALONU

Okulumuzun gösteri ve konferans salonu MUZO, törenler, sahne etkinlikleri ve eğitsel çalışmalar için uygun altyapıya sahip bir mekândır. Sahnesi, teknik odası, ses ve ışık sistemleri, kulisleri ve fuaye alanıyla işlevsel bir kullanım sunar. Salonumuz, çeşitli konferanslara, sergilere ve okul içi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

MUZO ismini, Cumhuriyet döneminin ilk milletvekillerinden Ahmet Lakşe’nin kızı, eğitim ve kültür alanına katkılarıyla tanınan şair ve yazar Muzaffer Kaleoğlu’ndan almıştır.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ YAŞAM

Çalışanlarımıza ve öğrencilerimize temel sağlık hizmeti sunan okul reviri, ilk tanı, ilk müdahale ve koruyucu sağlık yaklaşımıyla hizmet verir.

Sağlıklı bir okul yaşamının sürdürülmesi için gerekli önleyici tedbirleri alır, sağlıkla ilgili süreçleri takip eder. Öğrenci revire geldikten sonra değerlendirilir, gerekli müdahale yapılır. Ağız yoluyla ilaç verilmesi gereken durumlarda ise mutlaka veli onayı alınır.

  • Yangında acil durum planına erişmek için lütfen tıklayınız.

  • Deprem acil durum planımız ile ilgili dokümana erişmek için lütfen tıklayınız.

  • Yeni Nesil 2000 Okulları olarak Millî Eğitim Bakanlığı yönetmelikleri gereği akredite bir yapı denetim şirketine okul binamızı statik açıdan denetletilmiştir. 2018 yılında yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne (TBDY-2018) göre binamızın beton mukavemet değerlerinin belirlenmesi için karot ve zemin etüdü çalışmaları 2022 yılında tekrar yapılmıştır. Bu verilerle yapılan risk analiz çalışmaları sonucunda daha öncesinde olduğu gibi binamızın güvenli kullanıma uygun olduğu raporlanmıştır.

  • Bulaş Hastalıklar ve Covid 19 ile ilgili dokümana erişmek için lütfen tıklayınız.

YAN HİZMETLER

YEMEK HİZMETİ

Okulumuzun yemek hizmeti bu eğitim öğretim yılı için yapılan sözleşme gereği ISO 9001 ve ISO 22000 belgelerine sahip, konusunda deneyimli olan ve TSE Güvenli Üretim sertifikası almaya hak kazanan Sardunya firması tarafından verilmektedir.

Aylık yemek listeleri; Öğrenci Kurulu üyesi bir öğrenci, Okul Aile Birliği temsilcisi, görevli öğretmenden oluşan yemek kurulu ile taslak mönü üzerinde çalışılarak oluşturulur.

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere günde 3 öğün beslenme verilmektedir.

GÜVENLİK HİZMETİ

Okulumuzun güvenliği, kamera ve elektronik güvenlik sistemleriyle desteklenmektedir. Güvenlik hizmetleri, 5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu kapsamında görev yapan deneyimli kadro tarafından sağlanmakta; kampüs, 24 saat esasına göre kapalı devre kamera sistemiyle izlenmektedir.

ULAŞIM HİZMETİ

Okul Ulaşım Hizmeti, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin hükümlerine uymayı taahhüt eden İLKEM Turizm Taşımacılık tarafından sağlanmaktadır.

Yeni Nesil 2000 Okulları servis kullanım yönetmeliği için tıklayınız.

Servis İletişim Sorumlusu : Ali Apaydın
E-posta:
ali.apaydin@ilkemtur.com.tr

Tel: 0532 302 39 53

OKUL SAĞLIK BİRİMİ

Çalışanlarımıza sağlık hizmeti vermektedir. Okul reviri çalışmalarını temelde ilk tanı/tedavi ve koruyucu hizmetlerin sunulduğu bir anlayışla yürütür.

Hastalıklardan korunmak için gerekli önlemlerin alınması, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesine yönelik hizmetleri yerine getirir.  Öğrenci, revire geldikten sonra değerlendirilir ve gerekli müdahale(ler) yapılır. Eğer ağızdan ilaç uygulanması gerekiyorsa veli aranarak onay istenir. 

OKUL ÜCRETLERİ ve KAYIT

  • Sınıf Düzeyi Eğitim Ücreti

    3 Yaş, 4 Yaş, 5 Yaş 496.800 TL +KDV

    ……………………………………………

    Yemek Hizmeti Ücreti (Yıllık)

    Sabah, Öğle ve İkindi 116.820,00 TL + KDV

    ….

    Yukarıdaki ücret tablosu 2025-2026 eğitim öğretim yılı için geçerlidir.

    Kesin Kayıt Dönemi 3 Mart - 28 Mart 2025 tarihleri arasındadır.

    Öğrencilerimizin 12 Şubat – 28 Şubat 2025 tarihine kadar yapılan kayıt yenilemelerinde %3 erken kayıt indirimi yapılır..

    Okul öncesinde, 3, 4, 5 yaş gruplarına eğitim ve öğretim hizmetleri verilmektedir. Veli görüşmesi ve öğrenci tanıma çalışması ile kayıt alınır.

  • Sınıf Düzeyi Eğitim Öğretim Ücreti

    1. ve 5. Sınıflar 618.660,00 TL + KDV

    2. ve 6. Sınıflar 562.383,34 TL + KDV

    3. ve 7. Sınıflar 426.006,32 TL + KDV

    4. ve 8 Sınıflar 396.513,58 TL + KDV

    …………………………………………

    Yemek Hizmeti Ücreti (Yıllık)

    Sabah, Öğle ve İkindi 116.820,00 TL + KDV

    Yukarıdaki ücret tablosu 2025-2026 eğitim öğretim yılı için geçerlidir.

    Kesin Kayıt Dönemi 3 Mart - 28 Mart 2025 tarihleri arasındadır.

    Öğrencilerimizin 12 Şubat – 28 Şubat 2025 tarihine kadar yapılan kayıt yenilemelerinde %3 erken kayıt indirimi yapılır..

    1.sınıfa tanıma çalışması ile, 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflara Fransızca dil kazanımları ve akademik hedefler doğrultusunda kontenjan dahilinde sınavla öğrenci alınır.

  • 1) Peşin Ödeme:

    Peşinat + Peşin (%3 indirim)

    Erken Kayıt Döneminde 68.050,00 TL peşinat + Kalan bakiye (eğitim + yemek) 31 Mayıs 2025 tarihine kadar tahsil edilir. Bu seçenekte eğitim ücretine %3 indirim uygulanır.

    2) 4 Eşit Taksit:

    Peşinat + 4 Eşit Taksit

    Başlangıç - Bitiş Tarihleri: 13 Mayıs 2025 – 13 Ağustos 2025- 13 Kasım 2025 - 13 Şubat 2026

    3) Peşinat + 10 Eşit Taksit:

    Peşinat + 10 Eşit Taksit

    Başlangıç- Bitiş Tarihleri: 13 Mayıs 2025- 13 Şubat 2026

    1. Peşinat tutarı 68.050,00TL dir.

    2. Erken Kayıt Dönemi içerisinde peşinat tutarı olan 68.050,00 TL ödenir. Bu indirim kesin kayıt döneminde velinin okula bizzat gelerek gerekli belgeleri imzalaması halinde toplam eğitim ücreti üzerinden %3 erken kayıt indirimi olarak uygulanır. Aksi takdirde uygulanmaz.

    3. İndirim uygulaması ancak kesin kayıt işlemlerinin tamamlanması halinde geçerlidir.

    4. (*Kayıt için gerekli belgeler: Öğrenci fotoğrafı, veli ve öğrenci kimlik örneği, veli ve öğrenci ikametgâh kaydı, veli uzlaşma sözleşmesi, ödeme planı, MEB tarafından uygulanacak uzaktan hibrid – yüz yüze eğitim seçeneklerine uymayı kabul, KVKK ile ilgili evraklar vb.)

    5. Erken kayıt döneminde peşinat tutarı ödendikten sonra 31 Mayıs 2025 tarihine kadar bakiye ücretinin tamamının peşin ödenmesi halinde, bakiye eğitim ücretine ayrıca %3 peşin ödeme indirimi uygulanır. Peşin ödemeler banka havalesi olarak yapılır.

    6. Yemek ücreti̇; sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısını kapsamaktadır. Bu öğünler bir bütün olarak satın alınır. Yemek ücreti eğitim ücretine dahil değildir. (Kesin kayıt işlemlerinden sonra yemek şirketinin sonradan uygulayacağı muhtemel artışlar öğrenci yemek ücretine ayrıca yansıtılır.)

    7. KDV oranı yürürlükte bulunan mevzuat gereğince %10’dur. Bu oranda devletin ileride yapacağı artırım ya da indirimlerin yasanın yürürlük tarihinden itibaren ücretlere aynen yansıtılır.

  • Kardeş İndirimi:

    Okulda okunan süre boyunca kardeş indirimi %5 olarak uygulanır.

    Mezun İndirimi:

    Sainte Pulchérie Fransız Lisesi ve Yeni Nesil 2000 Okullarından mezun velilerin çocuklarına %5 indirim uygulanır. Belge ibrazı gereklidir

  • Kayıt ve Ücret Ödeme İşlemleri

    1. 2025 - 2026 eğitim öğretim döneminde %3 erken kayıt indiriminden faydalanmak isteyen velilerimiz 68.050,00 TL peşinat tutarını 12 Şubat 2025 – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında okul muhasebe birimine gelerek veya mail order yoluyla kredi kartıyla ödeyebilir. Aşağıda ayrıntıları verilen banka hesabına havale veya eft yoluyla ödemelerini yapabilir.

    Alıcı Adı: Sainte Pulchérie Mez. Öğr. Eğt. ve Sağlık Vakfı İlköğretim Okulu İktisadi İşletmesi

    Türkiye İş Bankası Akatlar Şubesi IBAN NO TR39 0006 4000 0011 1200 5945 94

    Deniz Bank Zincirlikuyu Şubesi IBAN NO TR80 0013 4000 0071 1890 8000 01

    2. 12 Şubat 2025 – 28 Şubat 2025 arasında erken kayıt tarihi sona erer. Takiben 3 Mart 2025 – 28 Mart 2025 tarihleri arasında tüm sınıf seviyelerine ait kesin kayıt işlemleri yapılır. Bu tarihler arasında okulumuzda görevli banka yetkilileri aracılığıyla Türkiye İş Bankası Akatlar Şubesinde veli adına öğrenci hesap açılması ve gerekli evrakların imzalanması, taksitli ödemeler için ödeme planının oluşturulması halinde kayıt işlemi gerçekleşmiş sayılır.

    3. 2025 – 2026 Eğitim öğretim döneminde ilave %3 peşin ödeme indiriminden faydalanmak isteyen velilerimizin peşinat ödemesini takiben en geç 28 Mart 2025 tarihine kadar okula gelerek nihai kesin kayıt formlarını (*gerekli belgeler) tamamlayıp, bakiye eğitim ücretini yukarıda ayrıntıları verilen banka hesabına havale veya eft yoluyla 31 Mayıs 2025 tarihine kadar ödemeleri gerekir.

    4. Peşinat ödemesi ve kesin kayıt formlarının imzalanmasını takiben taksitli ödeme yapacak olan velilerimiz, eğitim ve yemek ücretlerinin ödemesini Türkiye İş Bankası Akatlar Şubesi’nde kendi adlarına açtıracakları okul ek hesabından okulun hesabına otomatik olarak yapılmasını sağlamak durumundadır.

    5. Kesin kayıt işlerinin 28 Mart 2025 tarihi saat 16.00’e kadar tamamlanması gereklidir. Aksi takdirde erken kayıt veya peşin ödeme indirimleri uygulanmaz.

    6. Tüm sınıf seviyelerine ait kesin kayıtlar, 3 Mart- 28 Mart 2025 tarihlerinde hafta içi saat 08:30-16:00 arasında, okulumuz Bahçeköy Binası muhasebe bölümünde gerçekleştirilir.

    7. Okul tarafından açıklanan kayıt takvimine göre kayıtlarını yenilemeyen öğrencilerin yerine dışarıdan kontenjan dahilinde öğrenci̇ alınır.

    8. Erken kayıt tarihlerinde kayıt yenilemesi yapan öğrencilerimiz, kayıt işlemlerini tamamlamadıkları takdirde indirim haklarını kaybeder.

    9. Önceki döneme ait eğitim, yemek, kitap vs. ücreti borçları olan öğrencilerin kayıt yenilemeleri yapılmaz.

    10. Ödeme planı ödeme seçenekleri doğrultusunda yapılacaktır. Kesin kayıt işlemini kesin kayıt döneminde tamamlamayan öğrenciler tüm indirim ve kayıt haklarını kaybeder.

    11. Vakıf yönetimimizin alacağı indirim veya teşvik kararlarının uygulanması haklarımız mahfuzdur.

    12. Okul kayıt takvimi ve ödeme koşulları indirim oranları da dahil olmak üzere 2025 – 2026 eğitim öğretim dönemi için geçerlidir.

  • Yüz yüze ve çevrimiçi görüşme talebiniz için kayıt kabul biriminden randevu alabilirsiniz.

    e-posta : kayitkabul@yeninesil.k12.tr

    Telefon : (0212) 263 78 46
    Cep : (0530) 252 93 54

  • GENEL BİLGİLER /

    Ücret politikanız nedir?

    Okul ücretleri; T.C. MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri doğrultusunda Mayıs ayı sonuna kadar belirlenir ve kamuoyuna açıklanır.

    Erken kayıt indirimi var mı?

    Evet. %3 oranında Erken Kayıt Dönem İndirimimiz vardır. Bu indirim belirlenen peşinat tutar miktarının ödenmesi ve kesin kayıt dönemi olarak belirlenen tarihlerde velinin okula bizzat gelerek gerekli belgeleri imzalaması halinde toplam eğitim ücreti üzerinden uygulanır. Aksi takdirde uygulanmaz.

    Özel indirimler ve burs imkanları var mıdır?

    Vakfımızın belirlediği özel indirimler kardeş indirimi (%5) ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi mezun veli indirimi (%5) olarak belirlenmiştir.

    Burslar, T.C. MEB'e bağlı olarak öğrenci kontenjanının %3'ünü kapsayacak şekilde sunulmaktadır. Bir yıl süreyle geçerli olan burslar için başvurular kesin kayıt sırasında alınır. Her yıl başvurular yenilenerek yeniden değerlendirilir ve sonuçlar, bir sonraki eğitim-öğretim yılı başlamadan önce (Ağustos ayında) duyurulur.

    Kesin kayıt sonrasında öğrenci kaydını almamız durumunda, ücret iadesi politikanız nedir?

    T.C. MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri doğrultusunda öğretim yılı başlamadan önce kayıtların iptal edilmesi durumunda eğitim öğretim ücretinin %10’u dışındaki kısım iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra kayıtların iptal edilmesi durumunda ise %10 kesinti yapılır ve öğrencinin okula devam ettiği gün sayısının bedeli tahsil edilir.

    Fransızca dışında ikinci yabancı dil seçenekleri nelerdir?

    İngilizcedir. 4. sınıftan itibaren başlar 8. sınıfın sonuna kadar devam eder. Bu program, öğrencilerimizin dil becerilerini kademeli olarak geliştirmeyi hedefler. Öğrencilerimiz Fransızca gibi Latin kökenli bir dilin temelini aldıktan sonra sadece İngilizce değil diğer tüm dilleri (İspanyolca, İtalyanca, vb..) kolaylıkla öğrenir.

    Bugüne kadar İngilizce eğitim gören çocuğum Fransızca öğrenirken zorlanır mı?

    Zorlanmaz. Çocukluk dönemi beynimizin öğrenme kapasitesinin en esnek olduğu ve öğrenmenin en kolay gerçekleştiği bir fırsat penceresidir. Ayrıca, daha önce İngilizce öğrenmiş olmak, çocuğun dil farkındalığını artırarak yeni bir dil öğrenmesinde önemli bir avantaj sağlar.

    Sınıfları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz?

    Öğretmenlerimiz ve idari sorumlularımız; öğrencileri sosyal, duygusal ve akademik gelişim, kız-erkek sayıları, arkadaş ilişkileri gibi farklı kriterlere göre değerlendirerek sınıfları oluşturur.

    Her yıl sınıflar karılıyor mu?

    Evet karılıyor. Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ilkokulda ve ortaokulda her yıl sınıflar karılır ve öğretmen değişikliği yapılır.

    İkiz öğrenciler aynı sınıfta mı yoksa farklı şubelerde mi öğrenim görüyor?

    İkiz öğrencilerin aynı sınıfta mı yoksa farklı sınıflarda mı eğitim görmesi gerektiği, çocukların bireysel ihtiyaçlarına ve gelişimlerine bağlıdır. Ayrı sınıflarda eğitim almak, her çocuğun bağımsız kimlik geliştirmesine ve sosyal becerilerini artırmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle, bu konuda en uygun kararı verebilmek için ebeveynlerin ve eğitimcilerin, çocukların kişilik özelliklerini, duygusal ihtiyaçlarını ve akademik durumlarını birlikte değerlendirmesi oldukça önemlidir. Okulumuzda, ailelerimizle iş birliği yaparak çocuklarımız için en doğru düzeni oluşturmayı hedefliyoruz.

    Yeni Nesil 2000 Okulları’nda günlük akış nasıldır?

    Okulumuzda dersler 8:15’te başlar ve 15:25’te biter, servislerin okuldan hareket saati 15:30’dur.

    Ebeveynlerin Fransızca dilini bilmemesi öğrencinin öğrenme sürecini etkiler mi?

    Hayır, kesinlikle etkilemez. Öğrenciler her zaman öğretmenlerinin takibindedir. Sınıf ortamında ve okulda yapılan tüm zihinsel, fiziksel ve bilişsel çalışmalar dil öğrenme sürecini kolaylaştırır ve destekler.

    K12 Portalı nedir?

    K12 okulumuzun kullandığı iletişim ağı portalıdır. Akademik sürecin aktif bir şekilde sürekliliğini sağlayabilmek için ev çalışmaları, gelişim raporları, sorumluluklar ve bildirimler bu sistem üzerinden yürütülür.

    Uzaktan Eğitiminizi hangi platform üzerinden yapmaktasınız?

    Microsoft Teams uygulamasını kullanmaktayız. Uzaktan eğitim ile detaylı bilgilere web sitemizden ulaşabilirsiniz.

    OKUL ÖNCESİ /

    Yeni Nesil 2000 Okulları okul öncesinde öğrenci kabulü nasıl gerçekleşmektedir?

    3, 4 ve 5 yaş grupları için veli görüşmesi ve öğrenci tanıma çalışması yapılır. Sonrasında kesin kayıt sürecine geçilir.

    Anasınıfından ilkokula geçiş prosedürü nedir?

    Yeni Nesil 2000 Okulları okul öncesi hazırlık sınıfını tamamlayan öğrenciler İlkokula devam hakkı vardır. Kontenjan önceliği anaokulundan gelen öğrencilere ayrılmıştır.

    Bugüne kadar İngilizce eğitim gören çocuğum Fransızca öğrenirken zorlanır mı?

    Zorlanmaz. İlk çocukluk dönemi beynimizin öğrenme kapasitesinin en esnek olduğu ve öğrenmenin en kolay gerçekleştiği bir fırsat penceresidir. Ayrıca, daha önce İngilizce öğrenmiş olmak, çocuğun dil farkındalığını artırarak yeni bir dil öğrenmesinde önemli bir avantaj sağlar.

    İLKOKUL & ORTAOKUL /

    İlkokul/ortaokulda okul takımlarınız var mı?

    Evet. Basketbol erkek takımı ve voleybol kız takımlarımız var.

    İlkokul/Ortaokulda spor aktivite çalışmaları nasıldır?

    Ortaokulda, farklı branşlarda kulüp çalışmaları ve okul spor takımları antrenmanları yapılır. Öğrencilerimiz ilgi alanlarına göre isterlerse yürütülen kulüplerden birini seçerler.

    Yabancı dil kazanımlarını hangi uluslararası sınavlarla ölçüyorsunuz?

    Öğrencilerimizin dil yeterliliklerini Fransızca için uluslararası DELF seviye sınavlarıyla, İngilizce için uluslararası Cambridge Young Learners seviye sınavlarıyla ölçüyoruz.

    Ortaokuldan liseye geçiş prosedürü nedir?

    8.sınıflar T.C. MEB’in uyguladığı “Liseye Geçiş Sınavları”na girerek istedikleri liselere geçiş yaparlar. Okulumuz frankofon bir okul olduğu için 8.sınıf öğrencilerimiz LGS ‘ye girmek şartıyla Fransız Liseleri’nin 9.sınıfına doğrudan iç sınavla geçiş hakkına sahiptir. Bu geçiş iç sınavının içeriği Türkçe ve Fransızca dil yeterliliğini kapsar. 

    Mezun öğrencilerimizin yerleştikleri okulları görmek için lütfen tıklayınız.